Meydan Haber Gündem Güngören’de Bıçaklı Kavga: 14 Yaşındaki Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı

Güngören’de Bıçaklı Kavga: 14 Yaşındaki Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı

Güngören'de iki lise öğrencisi arasında yaşanan bir bıçaklı çatışmada 14 yaşındaki Yağız Ü. yaralandı. Olay sonrasında çatışmaya karışan M.D. gözaltına alındı.

Okunma Süresi: 3 dk

Güngören'de, iki lise öğrencisi arasında çıkan bıçaklı kavgada, 14 yaşındaki öğrenci Yağız Ü. yaralandı. Olay, 24 Kasım'da Tozkoparan Mahallesi'ndeki bir okul önünde saat 15.00 sıralarında gerçekleşti. İddialara göre, 9. sınıf öğrencisi olan Yağız Ü. ile bir başka 9. sınıf öğrencisi M.D. okulda bir süre önce tartışmışlardı. İkili, okul çıkışında tekrar karşı karşıya geldiler ve aralarındaki tartışma kavga ile sonuçlandı. M.D., Yağız Ü.'ye bıçakla saldırarak kolundan yaraladı. Olayı gören çevredekilerin müdahalesi sonrasında kavga sona erdi. İhbar üzerine sağlık ve polis ekipleri, olay yerine sevk edildi. Yaralı olan öğrenci, ambulans ile hastaneye kaldırıldı ve polis ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu.

Kavga Anının Görüntüleri Ortaya Çıktı

Okul önünde yaşanan kavgaya ait anlar, cep telefonları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, öğrencilerin birbirleriyle olan mücadelesi açıkça görünmekte. Kavgada Yağız Ü.'nün kolundan bıçaklandığı anlar ise çok dikkate değer. Olay anı, tanıklar tarafından kaydedilen videolarla gün yüzüne çıktı. Bu tür olayların kaydedilmesi, hem mağdur hem de mağdur olanlar açısından önemli bir delil oluşturuyor. Ancak serbest kalan bıçaklı saldırgan M.D.'nin durumu, bu olayları daha da tartışmalı hale getiriyor. Eğitime ve öğrencilerin güvenliğine dair ciddi endişeler doğurmakta. Tüm bunlar, okullarda yaşanan şiddetin düşündürücü boyutunu gözler önüne seriyor.

Olay Sonrası Gözaltı ve Serbest Bırakma Süreci

Olayın ardından, bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren M.D. gözaltına alındı ancak kısa bir süre sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi. Bu durum, birçok kişi tarafından tepki topladı. Kısa sürede tekrar serbest bırakılması, sosyal medya ve toplumda yoğun bir tartışma yaratmış durumda. Gençlerin güvenliğini sağlamak adına atılacak adımların önemi vurgulanmakta. Eğitim kurumları içinde benzer olayların yaşanmaması için sıkı güvenlik önlemleri ve duyarlılık gösterilmesi gerektiği düşünülüyor. Özellikle okul çevresindeki güvenlik kameralarının etkin bir şekilde kullanılması ve okul idarelerinin daha dikkatli olması gerektiği dile getiriliyor.

Yağız Ü.'nün Açıklamaları

Kendisi de saldırıya uğrayan Yağız Ü., hastanedeki tedavisi sırasında yaşadıklarını detaylı bir şekilde anlattı. "Durağa doğru gidiyordum, arkamda 15-20 kişi vardı. Birisi bana 'arkana bak' dedi. O anda, birkaç kişi beni yumruklarken, M.D. bıçakla arkamdan geldi" diyerek yaşadığı paniği dile getirdi. Yağız Ü., saldırganın elinde bıçak olduğunu ve 10-15 kez kendisine saldırdığını belirtirken, yaralarına da dikkat çekti. Özellikle ayak ve kolundaki yaralar nedeniyle uzun süre tedavi gerektireceği anlaşılıyor. Okulda sürekli haraç talepleriyle karşılaştığını ve birçok kez bıçaklı tehditlere maruz kaldığını ifade etti. Ayrıca, tüm parasının alındığını ve tehdit edildiklerini aktardı. Yağız Ü.'nün bu açıklamaları, okul içindeki şiddet olaylarının ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...