Bakan Abdulkadir Trabzon'a Yeni Müjdeleri Açıkladı

Bakan Uraloğlu, Trabzon bölgesine yönelik önemli yatırımların müjdesini vererek, bir raylı sistem ve yeni bir havalimanı kurulacağını duyurdu.

ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU’NDAN TRABZON’A VİZYONER ULAŞIM PROJELERİ

Trabzon’da düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Konferansı’nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şehrin ulaşım geleceğine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Trabzon’un Orta Koridor üzerindeki stratejik konumuna vurgu yaparak, bölgesel ve küresel ulaşım ağı içinde Trabzon’u merkez yapacak projeleri paylaştı.

32 KİLOMETRELİK RAYLI SİSTEM GELİYOR

Bakan Uraloğlu, Trabzon’da Akçaabat’tan Yomra merkeze uzanacak 32 kilometrelik kent içi raylı sistem hattının projelendirildiğini açıkladı. Projenin çevreci ve sürdürülebilir bir toplu ulaşım vizyonuyla hazırlandığını belirten Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:
❝Toplu taşımayı merkeze alan bu hatla karbon ayak izini minimize edeceğiz.❞

TRABZON’A YENİ HAVALİMANI: 10 MİLYON YOLCU KAPASİTELİ

Mevcut Trabzon Havalimanı pistinin yetersiz kaldığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada Türkiye'nin ulaşım altyapısının güçlendirilmesi adına atılan adımları vurguladı. Bakan Uraloğlu, son dönemde hayata geçirilen projelerin ekonomik kalkınmaya önemli katkılar sağladığını ifade etti. Ayrıca, ulaşım ağlarının genişlemesi ile birlikte, vatandaşların hayat standardının yükseldiğine dikkat çekti. Uraloğlu, “Türkiye’nin dört bir yanını modern ulaşım ağlarıyla donatmayı sürdürüyoruz. Hızlı tren projeleri, karayollarındaki yenilemeler ve deniz ulaşımı düzenlemeleri ile hedefimiz, ulaşımın daha güvenli ve ekonomik hale gelmesini sağlamak” şeklinde konuştu. Ayrıca, çevre dostu ulaşım çözümlerinin önemine de değinen Bakan, sürdürülebilir ulaşım projelerine ağırlık verileceğini belirtti. Bakanlık, kamuoyunu bilgilendirmek adına ilerleyen günlerde detaylı bir rapor sunmayı planladıklarını duyurdu. Uraloğlu, bu raporla birlikte yapılan yatırımların verilere dayalı olarak daha iyi anlaşılacağını ve vatandaşların projelerden nasıl yararlanacaklarını göreceklerini sözlerine ekledi., 3 milyon metrekarelik dolgu alanı üzerinde yeni bir havalimanı inşa edileceğini duyurdu. Yeni pist ve terminalin yıllık 10 milyon yolcu kapasiteli olacağı bilgisi paylaşıldı.
Bakan, bu yatırımla Trabzon’un yeşil ve mavi doğasının gökyüzüyle buluşacağını vurgulayarak şehri “dünyanın nabzını tutan bir havacılık merkezi” haline getireceklerini söyledi.

“HER ŞEYİ TRABZON’A BAĞLAYACAĞIZ”

Trabzon’un Orta Koridor’daki yeri hakkında konuşan Bakan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:
❝Trabzon, Karadeniz’in kalbinde, Orta Koridor’un önemli merkezlerinden biridir. Limanı, havaalanı, karayolu ve planlanan demiryolu bağlantılarıyla uluslararası ulaşım ağları açısından stratejik bir konuma sahiptir.❞
❝Şehrimiz, Akdeniz’den Karadeniz’e, Avrupa’dan Kafkasya’ya uzanan ticaret yollarında kilit bir rol üstlenmeye devam edecektir.❞

EKONOMİYE VE TURİZME KATKI

Yeni ulaşım projelerinin yalnızca ulaşım değil, yerel ekonomiyi canlandırma ve turizmi destekleme hedefi taşıdığı da açıklandı. Bakan Uraloğlu, bu projelerin sürdürülebilir şehircilik, çevreci altyapı ve bölgesel kalkınma eksenlerinde şekillendirildiğini vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıkladığı bu projeler, Trabzon’u yalnızca Karadeniz Bölgesi’nin değil, Avrupa-Asya ticaret hattının merkezlerinden biri yapma potansiyeli taşıyor. Kentin geleceğine yön verecek raylı sistem ve havalimanı projeleri, önümüzdeki dönemde Trabzon’un uluslararası rolünü pekiştirecek.

İLGİLİ HABERLER